ΠΕΙΡΑΙΚΑ ΝΕΑ

Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο εφοπλιστής Καραγιώργης!

 Στο Ασκληπιείο Βούλας νοσηλεύεται φρουρούμενος ο γνωστός εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης, που έχει επεκταθεί επιχειρηματικά και στα media, αγοράζοντας περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, μετά τη σύλληψή του βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Ο 66χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο σπίτι του στη Βούλα.
Το ένταλμα εις βάρος του είχαν εκδώσει οι Αρχές της Ολλανδίας για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. Οταν διαβιβάστηκε από το αρμόδιο γραφείο της Europol στις ελληνικές Αρχές, προωθήθηκε άμεσα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.
Οταν ο εφοπλιστής είδε στο σπίτι του τους αστυνομικούς και πληροφορήθηκε τον λόγο της επίσκεψής τους, αισθάνθηκε βαριά αδιαθεσία και ζαλάδα, και ζήτησε ιατρική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιάννη Καραγιώργη έχει να κάνει με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που είχε αναπτύξει στην Ολλανδία, όπου φέρεται ότι είχε δημιουργήσει εταιρία η οποία τελικά πτώχευσε.
Μάλιστα, αρχικά οι ολλανδικές Αρχές είχαν εκδώσει ένα απλό ένταλμα σύλληψης, όμως στην πορεία προέκυψαν νέα στοιχεία και μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό, το οποίο περιλαμβάνει τις κατηγορίες της απάτης, της πλαστογραφίας και της δόλιας πτώχευσης.
Η υπόθεση δημιουργεί ερωτήματα για την τύχη του δικτύου HellasNet που είχε ιδρύσει ο Γιάννης Καραγιώργης, αγοράζοντας έντεκα περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το «ναυάγιο» της ναυτιλιακής εταιρίας, το διαζύγιο και η είσοδος στα media
Ο αινιγματικός εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης είχε γίνει γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του '90 για τις περιπέτειες που πέρασε μετά το διαζύγιό του με την Ιωάννα Πάικου και του στοίχισαν συναισθηματικά και κοινωνικά. Κυρίως, όμως, για την υπόθεση της ναυτιλιακής εταιρίας του Silver Carriers που κατέρρευσε το 1995, προκαλώντας ένα ασυνήθιστο για την εποχή δικαστικό θρίλερ αντιπαραθέσεων με τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες επεδίωξαν να κατασχέσουν τα 13 πλοία του στόλου του και στράφηκαν και κατά της ιδιωτικής περιουσίας του Γιάννη Καραγιώργη.
Ολα άρχισαν από μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο υπερδεξαμενόπλοιο «Στολίδι», η οποία κόστισε τη ζωή σε 20 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τάνκερ ήταν υποασφαλισμένο, μια κίνηση που συχνά συνδέεται με «άτσαλες προσπάθειες μείωσης των λειτουργικών εξόδων», με αποτέλεσμα να επωμιστούν τεράστια οικονομικά βάρη η πλοιοκτήτρια εταιρία και ο εφοπλιστής προσωπικά.
Οι φήμες πως ο Γιάννης Καραγιώργης ήταν έτοιμος για μεγάλο comeback, και μάλιστα στα media, είχαν αρχίσει το 2011. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε η φήμη ότι μπαίνει στον Alpha. Ομως η συνεργασία δεν προχώρησε ούτε και το 2013, όταν ο Καραγιώργης επανήλθε αποφασισμένος να βάλει 5.000.000 ευρώ στο κανάλι.
Τελικά, η είσοδός του στον χώρο των ΜΜΕ έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 και μάλιστα αναγγέλθηκε με εντυπωσιακό τρόπο η δημιουργία του τηλεοπτικού δικτύου HellasNet, στην επίσημη παρουσίαση του οποίου στο Μουσείο της Ακρόπολης παρέλασαν υπουργοί με τις συζύγους τους, τραπεζίτες, μιντιάρχες, επιχειρηματίες, μεγαλοδιαφημιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κοσμικοί, ακόμη και αθλητές!
HellasNet
Το δίκτυο HellasNet, στο οποίο είχε αναλάβει διευθυντής Ενημερωτικού Τομέα ο Κώστας Βαξεβάνης, ακολουθεί το εγχείρημα με τα κανάλια-δορυφόρους που έχει δοκιμαστεί στην Αμερική και τη Γαλλία. Τα 11 κανάλια που το αποτελούν είναι τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα), PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), Attica TV (Αττική) και TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία), Atlas.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου