ΠΕΙΡΑΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Ρουβίκωνας «μπουκάρει» στο Γηροκομείο Πειραιά γιατί ο Μητροπολίτης έχει απαγορεύσει το κάπνισμα

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου
Στο γηροκομείο Πειραιά έκαναν κατάληψη τα μέλη του Ρουβίκωνα, απαιτώντας- όπως αναφέρουν σε προκήρυξή τους- «την ανάκληση των εγκληματικών εκδιώξεων τροφίμων του γηροκομείου λόγω καπνίσματος».
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας, στην προκήρυξή τους αναφέρουν ότι «πριν λίγες μέρες, στην κανονικότητα εκτός κεντρικού πολιτικού σκηνικού, το γηροκομείο Πειραιά, που ανήκει στη μητρόπολη Πειραιά έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία απειλεί να πετάξει έξω όποιον τρόφιμο συλληφθεί να καπνίζει  και εκτός των χώρων του γηροκομείου. Ας αναλογιστούμε τόσο τις συνέπειες  όσο και την φύση της απειλής. Μιλάμε για άπορους γέροντες πολλοί εκ των οποίων άρρωστοι», σημειώνει ο Ρουβίκωνας. 
Στο κείμενο παρέμβασης, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, κάνουν λόγο για αποπροσανατολιστική διαμάχη Εκκλησίας και κυβέρνησης και τονίζει:
«Η "σύγκρουση" της κυβέρνησης με την εκκλησία είναι ένα πυροτέχνημα, μια απάτη αριστοτεχνικά στημένη για να κινητοποιήσει αντανακλαστικά ένθεν και ένθεν και να αποπροσανατολίσει. Στην πραγματικότητα το κράτος, ειδικά το ελληνικό κράτος, είναι οσμωμένο με την εκκλησιαστική ιεραρχία και ο Σύριζα σφύζει (και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς) από καθεστωτικό ρεαλισμό.»

 
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου